PolicyWatch

Nye teleregler giver dig mobilgaranti under rejsen

Hvis du har adgang til 4G hjemme, skal du også have det under rejsen til et andet EU-land. Sådan siger nye EU-regler om roaming, der træder i kraft 1. juli.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Når du rejser på sommerferie i år, kan du fortsat være sikker på, at du kan bruge din telefon som derhjemme.

1. juli træder nye roaming-regler i kraft, og her er det bestemt, at der de næste ti år skal være fri roaming på samme måde, som mange danskere efterhånden har vænnet sig til.

Men som noget nyt skal teleselskaberne nu give hinandens kunder adgang til at bruge de samme tjenester som derhjemme. Har man 4G eller 5G hjemme, skal man altså tilbydes det samme ude. Det oplyser Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur i en meddelelse.

EU har gennem årene flere gange slået ned på prisen for at bruge sin mobil på et netværk i et andet EU-land. Tidligere har det været bekosteligt især at bruge data under rejser til udlandet og der har været skrækhistorier om blandt andet børn, der har set film eller spillet via dataforbindelsen, hvilket er endt med at koste tusindvis af kroner.

Fra 1. juli skal teleselskaberne nu også informere om, hvilke tjenester der koster ekstra at benytte. Selskaberne kan fortsat sætte et loft over mængden af data, man kan bruge i et andet EU-land.

EU forlænger gratis roaming i medlemslande til 2032

Kommissionen vil forlænge roaming

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier