PolicyWatch

EU vil halvere brugen af pesticider i 2030

I et nyt udspil kridter Europa-Kommissionen banen op for massive reduktioner og krav til brugen af pesticider. Centrale pengekasser kan komme i spil for at understøtte omstillingen – og hos Landbrug og Fødevarer ser man muligheder bedre konkurrencevilkårene for danske landmænd.

Foto: Thomas Borberg

BRUXELLES – Når danske landmænd i de kommende år tager turen over Danmarks mere 2,5 mio. hektar landbrugsjord, skal det samtidig til at være mod en fremtid med markant strengere krav.

Sådan lød meldingen, da en trio af EU-topfolk onsdag indtog podiet i Europa-Kommissionens hovedsæde i Bruxelles i forbindelse med lanceringen af et længe ventet livtag med brugen af sprøjtemidler.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier