PolicyWatch

USA giver landmænd kompensation for handelsstrid

De amerikanske landmænd kan se frem til kompensation for tabet fra handelsstridighederne med udenlandske købere af amerikanske landbrugsprodukter.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Susan Walsh

Den amerikanske regering vil give 4,7 mia. dollar i kompensation til de amerikanske landmænd for at dække tabet fra handelsstridighederne med udenlandske købere af amerikanske landbrugsprodukter.

Det skriver The Wall Street Journal.

Den amerikanske landbrugsminister, Sonny Perdue, har sagt, at betalingen skal hjælpe med at beskytte landmændene mod ubegrundet told, som nogen lande har påført som modsvar til præsident Donald Trumps handelspolitik.

Erhvervsgrupper mener dog, at betalingen er utilstrækkelig, sammenlignet med hvad landmændene har tabt på grund af den påførte told, og landmændene afventer stadig på flere detaljer om de 12 mia. dollar, som landbrugsministeriet havde lovet dem som støtte i juli.

"Den korte-, mellem- og langsigtede plan mod told er ekstremt vigtig, så vi ikke kommer til at gentage 80'erne. Vi er i toppen af en krise," siger Ron Moore, der er formand for den amerikanske sojabønneforening, til the Wall Street Journal.

Den amerikanske regering forsøger stadig at forhandle sig frem til en aftale, som hele USA's økonomi kan drage nytte af, inklusive landbruget.

Indtil videre er priserne på sojabønner faldet med 18 pct. siden maj, majspriserne er faldet med 12 pct., hvede er faldet med 5 pct., og magert svin er faldet med 29 pct. De fleste af priserne er faldet, efter at Kina, som er en af de største købere af amerikanske landbrugsprodukter, har lagt told på produkterne.

/ritzau/FINANS

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier