PolicyWatch

Theresa May og Donald Trump varmer op til handelsaftale efter brexit

Den britiske premierminister og den amerikanske præsident har holdt møde i New York, hvor de diskuterede muligheden for en frihandelsaftale mellem Storbritannien og USA, når brexit er en realitet.

Statslederne Theresa May og Donald Trump mødtes i New York. | Foto: Evan Vucci/Ritzau Scanpix

Hvis briterne får sværere ved at handle med resten af Europa som følge af brexit, så kan kongeriget omvendt få lettere ved at handle med USA.

Den britiske premierminister Theresa May og den amerikanske præsident Donald Trump har i hvert fald diskuteret muligheden for at lave en frihandelsaftale mellem de to lande, skriver Reuters.

Det er sket på et møde mellem de to statsledere i New York i forbindelse med FN's generalforsamling.

"Præsidenten og premierministeren startede med at diskutere deres fælles ønske om en vidtrækkende handelsaftale," lyder det ifølge Reuters i en erklæring fra Theresa Mays kontor efter mødet.

"De blev enige om, at brexit giver en fantastisk mulighed for at lave en stor og ambitiøs frihandelsaftale mellem UK og USA," fortsætter erklæringen.

En erklæring fra Det Hvide Hus nævner dog ikke, at de to lande har diskuteret frihandel - kun at de to statsledere har "diskuteret en bred vifte af globale udfordringer," skriver Reuters.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier