Theresa May og Donald Trump varmer op til handelsaftale efter brexit

Den britiske premierminister og den amerikanske præsident har holdt møde i New York, hvor de diskuterede muligheden for en frihandelsaftale mellem Storbritannien og USA, når brexit er en realitet.
Statslederne Theresa May og Donald Trump mødtes i New York. | Foto: Evan Vucci/Ritzau Scanpix
Statslederne Theresa May og Donald Trump mødtes i New York. | Foto: Evan Vucci/Ritzau Scanpix

Hvis briterne får sværere ved at handle med resten af Europa som følge af brexit, så kan kongeriget omvendt få lettere ved at handle med USA.

Den britiske premierminister Theresa May og den amerikanske præsident Donald Trump har i hvert fald diskuteret muligheden for at lave en frihandelsaftale mellem de to lande, skriver Reuters.

Det er sket på et møde mellem de to statsledere i New York i forbindelse med FN's generalforsamling.

"Præsidenten og premierministeren startede med at diskutere deres fælles ønske om en vidtrækkende handelsaftale," lyder det ifølge Reuters i en erklæring fra Theresa Mays kontor efter mødet.

"De blev enige om, at brexit giver en fantastisk mulighed for at lave en stor og ambitiøs frihandelsaftale mellem UK og USA," fortsætter erklæringen.

En erklæring fra Det Hvide Hus nævner dog ikke, at de to lande har diskuteret frihandel - kun at de to statsledere har "diskuteret en bred vifte af globale udfordringer," skriver Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også