PolicyWatch

Handelsaftale mellem EU og USA har stadig lange udsigter

EU's handelskommissær Cecilia Malmström rejser onsdag til USA for at forhandle videre om en handelsaftale. Ifølge kommissæren bliver forhandlingerne dog ikke afsluttet i denne uge, da det stadig er "meget tricky."

EU's handelskommissær, svenske Cecilia Malmström, skal forhandle med USA om en handelsaftale på onsdag. | Foto: Virginia Mayo/Ritzan Scanpix

Selvom handelsforholdet mellem EU og USA er blevet en anelse bedre efter en form for handelsvåbenhvile i juli, så lurer en ny handelsaftale mellem de to kontinenter ikke lige rundt om hjørnet.

Det fortalte EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, på et pressemøde i fredags, skriver Børsen.

På onsdag tager Malmström til USA for at forhandle med USA's handelsambassadør, Robert Lighthizer. Men her bliver forhandlingerne ikke afsluttet, lyder det fra Malmström.

"Det bliver ikke afsluttet i næste uge (denne uge, red.), for det er meget tricky, og vi er nødt til at sikre os, at vi identificerer områder, hvor vi kan levere på kort sigt, og så er der ting på længere sigt også selvfølgelig. Vi prøver at fokusere på de lavthængende frugter, og så må vi se, hvor langt vi er nået på onsdag," sagde Malmström ifølge mediet.

En af de store sten i skoen handler om, at USA vil have inkluderet fødevareprodukter til handelsaftalen, hvilket ifølge Malmström er helt udelukket.

WTO og Mercosur på dagsordenen

Som PolicyWatch skrev i fredags, så var der flere emner oppe at vende på et udenrigsministermøde i Bruxelles op til weekenden. Her blev risikoen for et sammenbrud af WTO også debatteret, hvor den danske udenrigsminister kaldte det for "katastrofalt," hvis USA bliver ved med at blokere for nye dommere til WTO's appeldomstol.

Det vil nemlig betyde, at domstolen snart ikke kan bruges til noget i handelsstridigheder, fordi der simpelthen ikke er dommere nok.

På fredagens møde fortalte Cecilia Malmström også, at man i de kommende uger giver det et forsøg mere for at lande en handelsaftale med de sydamerikanske lande i Mercosur.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier