PolicyWatch

USA og Kina enige om valutaaftale

USA og Kina er i forbindelse med handelsforhandlingerne mellem de to lande blevet enige om en aftale vedrørende valutaspørgsmålet.

Præsident Trump og præsident Xi vil snart finde ud af, om det lykkes USA og Kina at lave en handelsaftale.

Kina og USA har nået et konsensus omkring valutaspørgsmålet i forbindelse med forhandlingerne om en handelsaftale mellem landene.

Det fortalte finansminister Steven Mnuchin ifølge Bloomberg News i forbindelse med et møde i Det Hvide Hus i Washington, hvor Kinas chefforhandler, vicepremierminister Liu He, mødes med præsident Donald Trump.

Der er dog ingen detaljer om aftalens indhold.

USA, præsident Trump og finansminister Mnuchin har tidligere kritiseret Kinas valutapolitik og beskyldt landet for manipulation. Især var regeringen i USA frustreret over, at et fald i yuannen sidste år modvirkede de toldsatser, som USA pålagde kinesiske importvarer i forbindelse med handelskrigen.

Samtidig meddelte Stecen Mnuchin, at man vil forlænge denne uges handelsforhandlinger, da Kinas hovedforhandler, vicepremierminister Liu He, vil blive i Washington to dage yderligere.

Donald Trump oplyste desuden endnu en gang, at han er villig til at udskyde tidsfristen for nye toldsatser på kinesiske varer, hvis der sker "fremskridt" i forhandlingerne. Trump påpegede samtidig, at der er en "god chance" for en aftale.

Ifølge planen vil der ved udløbet af den nuværende våbenhvile i handelskrigen mellem Kina og USA, den 1. marts, blive indført højere told på 25 pct. mod nuværende 10 pct. på importvarer for 200 mia. kr. fra Kina.

Mere fra PolicyWatch

Beredskabsniveau hævet til næsthøjeste niveau efter gaslæk

Efter to lækager på gasledningen Nord Stream 1 og en lækage på Nord Stream 2 i Østersøen har Energistyrelsen hævet beredskabsniveauet til næsthøjeste niveau. Det betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier