PolicyWatch

Trump trækker forslag om ændring af medicinrabatter tilbage

Forslaget om at amerikanske sygekasser og forsikringsselskaber skal sende rabatter fra medicinalselskaberne videre til patienterne, bliver ikke til noget.

Arkivfoto. | Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS / X90178

Et forslag fra den amerikanske regering, om at amerikanske sygekasser og forsikringsselskaber skal sende de rabatter, de får hos medicinalselskaberne, videre til patienterne, bliver alligevel ikke til noget.

Forslaget er trukket tilbage, rapporterer Reuters, og reaktionen er en stigning i aktiekurserne for selskaber som Cigna, CVS Healt Group, sygekassekæmpen Unitedhealts Group og distributøren McKesson.

Forslaget var et led i præsident Donald Trumps løfte om at skaffe amerikanerne lavere medicinpriser, og med forslaget lagt på hylden retter opmærksomheden sig nu mod, om regeringen vil rette sine initiativer mere direkte mod medicinalselskaberne.

Blandt dem ses kursfald for selskaber som Merck, Bristol-Myers Squibb og Pfizer på mere end 2 pct. Og hjemlige Novo Nordisk sluttede torsdagens handel i bunden af C25 med et fald på 2,4 pct.

Både Trump og hans demokratiske rivaler i kampen om præsidentposten næste år har et godt øje til medicinpriserne. Hos Demokraterne peges der på muligheden for, at regeringen skal kunne forhandle medicinpriser direkte med producenterne.

Frankrig indfører særlig skat rettet mod it-giganterne

Trump: Kina køber ikke amerikanske landbrugsvarer som lovet

Centralbankchef vil nægte at gå hvis Trump truer med fyring 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier