Nye handelsforhandlinger mens Trump langer ud efter Kina

Forud for mødet mellem USA og Kinas forhandlere, langer Donald Trump ud efter Kina, som han mener, stadig "flår" USA.
Foto: Carlos Barria / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Carlos Barria / Reuters / Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Forhandlerne i handelskrigen mellem USA og Kina mødes tirsdag og onsdag. Inden de dog har fået trukket stolene ind til forhandlingsbordet tirsdag, har USA's præsident, Donald Trump, sendt et skud for boven og langet ud efter Kina, som han mener, stadig "flår" USA.

Donald Trump er utilfreds med, at Kina ikke har øget sit indkøb af amerikanske landbrugsvarer, blandt andet sojabønner og bomuld, hvilket USA mener, at kineserne lovede i forbindelse med G20-mødet i juni, da parterne besluttede sig for at genoptage forhandlingerne. De var ellers lagt på is, fordi USA mente, at Kina havde trukket i land på løfter, der tidligere var blevet afgivet i forhandlingerne.

"Kina klarer sig meget dårligt, værst i 27 år - skulle have startet indkøb af vore landbrugsprodukter nu - ingen tegn på, at de gør det. Det er problemet med Kina, de følger bare ikke op," tweetede Trump tirsdag.

Præsidenten advarede samtidig Kina mod at vente på det amerikanske præsidentvalg, som jo stadig er mere end et år væk, og håbe på, at en demokrat vinder valget, så Kina kan få en "great" aftale med USA. Donald Trump regner nemlig med at trække sig sejrrigt ud af valget i november 2020, og så vil han blot være endnu hårdere ved Kina, end han er nu.

"Vi har alle kortene på hånden. Vore tidligere ledere forstod det bare ikke. Kina har mistet fem millioner job og to millioner produktionsjob på grund af Trump Tariffer. Trump har fået Kina på hældene, og USA klarer sig storartet."

Amerikanske virksomheder presses af handelskrig med Kina

Ny leder skal gøre Boston til samlingspunktet for dansk life science i USA 

Den Europæiske Centralbank lægger an til økonomisk hjælpepakke 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også