PolicyWatch

Mette Frederiksen vil drøfte samhandel og investeringer med Donald Trump under besøg

Statsminister Mette Frederiksen (S) ser frem til at diskutere samhandel og investering, når den amerikanske præsident aflægger Danmark et statsbesøg i september. Præsidenten skal også mødes med danske erhvervsledere, oplyser Det Hvide Hus.

Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Ritzau Scanpix

Det er nu officielt, at den amerikanske præsident Donald Trump aflægger Danmark et offcielt statsbesøg i starten af september.

Det ser statsminister Mette Frederiksen (S) frem til – særligt i forhold til indflydelsen det kan have på dansk erhvervsliv.

"Danske virksomheder er dybt engagerede på det amerikanske marked, der i høj grad efterspørger danske kompetencer og knowhow, og store amerikanske investeringer i Danmark styrker vores økonomi og teknologiske udvikling," udtaler hun i en pressemeddelelse.

"Jeg ser frem til at møde den amerikanske præsident i Danmark, hvor vi vil drøfte globale emner af fælles interesse, og hvordan vi sammen kan styrke samarbejdet mellem Danmark og USA inden for blandt andet sikkerhedspolitik, arktiske spørgsmål og fremme af samhandel og investeringer," fortsætter Mette Frederiksen.

Donald Trump skal først til Polen, inden han den 2. og 3. september er i Danmark.

Ifølge en pressemeddelelse fra Det Hvide Hus vil Donald Trump og førstedame Melania Trump desuden deltage i en række bilaterale møder og mødes med fremtrædende personer fra erhvervslivet under sit besøg.

"Præsidenten og førstedamen  har også accepteret en invitation fra Hendes majestæt Dronning den II af Danmark, hvor præsidenten vil deltage i en række bilaterale møder og mødes med erhvervsledere," skriver Det Hvide Hus.

Statsbesøget vil finde sted 2.-3. september. Under besøget vil præsidenten desuden mødes med formanden for Naalakkersuisut og med den færøske lagmand, fremgår det af meddelelsen.

Officielt: Donald Trump besøger Danmark til september 

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier