Danske virksomheder i Asien vinder på handelskrig

Mens den verserende handelskrig mellem USA og Kina belaster dansk erhvervsliv over en bred kam, er der enkelte virksomheder, der kan drage fordel af handelsspændingerne mellem Kina og USA.
Containere i Hamborg. Arkiv. | Foto: Ritzau Scanpix
Containere i Hamborg. Arkiv. | Foto: Ritzau Scanpix

Den igangværende handelskrig mellem USA og Kina, hvor USA’s præsident Trump senest varslede ny told på kinesiske varer for 300 mia. dollar torsdag, har fået internationale koncerner til at lede efter asiatiske leverandører uden for Kina. Det skaber nye muligheder for flere danske virksomheder med produktion i Asien.

Det skriver Børsen.

"Vi har set en pæn stigning i antallet af henvendelser af den her type. Det er virksomheder, som har fået produceret produkter i Kina, som er blevet toldbelagt," siger Bo Lybæk, adm. direktør i elektronikkoncernen GPV, der sidste år omsatte for 1,2 mia. kr. og har en stor fabrik i Thailand.

Ifølge Børsen, der har talt med en række danske virksomheder, der opererer i Asien, undersøger internationale koncerner især lande som Thailand og Vietnam som alternativ til Kina. Foreløbigt mest på "føler-niveau," men der fortælles allerede om nye ordrer og forventninger om nye aftaler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også