PolicyWatch

USA og Kina kan ikke blive enige om nyt møde

Udfordringen med at få sat en dato i kalenderen for de to parter skyldes, at USA har afvist at forsinke de nye toldsatser på nye kinesiske varer.

USA og Kina kan ikke blive enige om planen for et nyt forhandlingsmøde i september i handelskrigen mellem de to lande.

Der skriver Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder.

Udfordringen med at få sat en dato i kalenderen for de to parter skyldes, at USA har afvist at forsinke de nye toldsatser på nye kinesiske varer, der i weekenden trådte i kraft. Omvendt har Kina ikke imødekommet amerikanske ønsker om at fastsætte rammerne for den yderligere dialog.

"Det er på tide, at USA's administration genovervejer dets dårligt tænkte Kina-mobbende tiltag," skrev den statsejede avis China Daily på sin lederplads mandag.

"At arbejde på at sikre en handelsaftale ville være en mere frugtbar tilgang."

Kina har mandag også meddelt, at landets handelsministerium vil klage til verdenshandelsorganisationen WTO over de amerikanske tariffer.

USA indførte søndag ny told på 15 pct. på nye importvarer fra Kina for 125 mia. dollar med yderligere 15 pct. på varer for 175 mia. dollar planlagt til midten af december.

Kina har svaret igen ved at varsle told på amerikanske varer for 75 mia. dollar på op til 15 pct.

I forvejen er kinesiske varer for 250 mia. dollar belagt med told på 25 pct., hvilket senere vil blive forhøjet til 30 pct.

Nyheden fra Bloomberg News sænkede mandag kursen på aktiefutures for det amerikanske marked, som holder lukket på grund af labor day. S&P 500-futren ligger i minus med 0,7 pct., men var før meldingen blot 0,3 pct. i minus.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier