Trump advarer igen Kina: En aftale blivere sværere efter valget

"Og tænk så på, hvad der sker for Kina, når jeg vinder. En aftale ville blive meget skrappere," tweetede USA's præsident, Donald Trump, bl.a. tirsdag.
Foto: Brendan Smialowski / AFP / Ritzau Scanpix
Foto: Brendan Smialowski / AFP / Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

USA's præsident, Donald Trump, har tirsdag atter en gang advaret sine kinesiske modparter i handelsforhandlingerne om, at de ikke skal vente med at indgå en aftale til efter det kommende amerikanske præsidentvalg til november 2020. For hvis han vinder, får Kina det meget sværere med ham.

"Og tænk så på, hvad der sker for Kina, når jeg vinder. En aftale ville blive meget skrappere. I mellemtiden vil Kinas forsyningskæde smuldre, og virksomheder, arbejdspladser og penge vil forsvinde!," tweetede Trump tirsdag.

Han pegede igen på, at USA "klarer sig godt" i forhandlingerne med Kina, og samtidig advarede han om, at "16 måneder plus" er lang tid for Kina at "forbløde" jobs og virksomheder.

Præsidenten afviste også opfordringer til i fællesskab med EU at forfølge Kinas handelspraksis og favorisering af egne selskaber og sektorer, da Trump mener, at EU også behandler USA "uretfærdigt" i samhandelen.

I den forbindelse gav Trump også endnu et svirp med halen til USA's egen centralbank, der ikke har handlet for at sikre en lavere amerikansk rente, mens eksempelvis Tyskland "får penge" for at låne, da landet har en negativ rente. Ligesom i Danmark.

"Husk, de er også vores svage-valuta-konkurrenter!"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også