PolicyWatch

Kina og USA genoptager handelssamtaler

Repræsentanter fra regeringerne i USA og Kina mødes i oktober til nye forhandlinger om en handelsaftale.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix

Kina og USA er nået til enighed om at genoptage handelssamtaler på højt niveau i begyndelsen af oktober i Washington D.C.

Det oplyser Kinas handelsministerium natten til torsdag dansk tid ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Meddelelsen kommer efter en telefonsamtale tidligere på dagen mellem Kinas chefforhandler på handelsområdet, vicepremierminister Liu He, og Robert Lighthizer, der beklæder embedet som USA's handelsrepræsentant.

Den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, og chefen for Kinas centralbank, Yi Gang, deltog også i samtalen.

"Begge sider var enige om, at de skal arbejde sammen og tage praktiske skridt for at skabe de rette omstændigheder for samtalerne," skriver handelsministeriet i Beijing i en meddelelse.

En talsmand for Lighthizers kontor bekræfter, at der er aftalt samtaler.

Meddelelsen er et lille tegn på fremskridt i den lange strid, som har påvirket både den globale økonomi og aktiemarkederne negativt, skriver AFP.

Økonomer og politikere har udtrykt bekymring for, at handelsstriden mellem verdens to største økonomier kan udløse en global recession.

Så sent som i weekenden trådte nye toldsatser i kraft. De vil gøre det dyrere for både Kina og USA at eksportere varer til hinanden.

Fra den 1. oktober planlægger USA desuden at øge tolden fra nu 25 procent til 30 procent for kinesisk import til en samlet værdi på 250 milliarder dollar.

Mere fra PolicyWatch

Presset jysk havn overtages af kommune

Gældsplagede Hanstholm Havn overgår nu fra at være en selvstyrehavn til en kommunal havn. Ifølge TV Midtvest står kommunen dermed over for et kassetræk til havnen på i alt 175 mio. kr. ved udgangen af 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier