Kina arbejder på at nå delvis aftale og vil afslutte handelskrigen

Kina ønsker at afskaffe handelstold så hurtigt som muligt, lyder det fra landets handelsministerium.
Foto: Andy Wong/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Andy Wong/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Kinas handelsministerium har torsdag slået fast, at Kina ønsker at nå en delvis aftale i den langstrakte handelskrig med USA, og landet ønsker at afskaffe handelstold så hurtigt som muligt.

Det skriver Reuters.

"Det endelige mål for begge siders forhandlinger er at slutte handelskrigen og annullere alle yderligere tariffer. Det ville gavne Kina, USA og hele verden. Vi håber, at begge sider fortsat vil arbejde sammen, fremme forhandlingerne, og nå en aftale i flere fase så snart som muligt," sagde handelsministeriets talsmand Gao Feng.

Gao pegede på, at en delvis aftale vil genskabe tilliden og reducere usikkerheden, og begge sider holder fast i en tæt dialog.

Kinas premierminister Li Keqiang sagde også torsdag, at Kina og USA bør løse deres uoverensstemmelser gennem dialog.

"Kina vil skabe et internationalt forretningsklima styret af lovgivningen, hvor hjemlige og udenlandske virksomheder behandles lige."

Den delvise handelsaftale, som blev nået sidste fredag i Washington, betyder, at planlagte toldforhøjelser på kinesiske varer i denne uge ikke trådte i kraft. Her var planen, at tolden på varer for 250 mia. dollar skulle løftes til 30 pct. fra 25 pct.

Til gengæld vil Kina øge sine indkøb af amerikanske landbrugsvarer betydeligt, for mellem 40 og 50 mia. dollar, fortalte USA's præsident Donald Trump, ligesom Kina vil give indrømmelser på området for intellektuel ophavsret, inden for finansielle tjenester og på valutaområdet.

Handelskrig får IMF til at se mørke skyer over verdens økonomi 

Erhvervslivets jubel er afmålt trods nedtrapning af handelskrig 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også