Kina og USA tæt på at færdiggøre dele af handelsaftale

De to lande er tæt på at have flere dele af den kommende handelsaftale klar, skriver Reuters.
Foto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Kina og USA er tæt på at have færdiggjort flere sektioner i den mulige kommende handelsaftale mellem de to lande.

Det skriver Reuters.

Meldingen om fremskridtet mellem de to parter kommer, efter at USA's finansminister, Steven Mnuchin, og landets handelsrepræsentant, Robert Lighthizer, fredag har haft en længere telefonsamtale med Kinas vicepremierminister Liu He.

"De gjorde nogle fremskridt på forskellige emner, og de to sider er tæt på at færdiggøre nogle sektioner af aftalen," lyder kommentaren fra den amerikanske handelsrepræsentants kontor, U.S. Trade Office.

"Diskussionerne vil løbende fortsætte på stedfortræderniveau, og cheferne vil have endnu en samtale i den nære fremtid."

Den delvise handelsaftale, som blev nået for to fredage siden i Washington, men som altså først skal færdiggøres og underskrives, betyder, at planlagte toldforhøjelser på kinesiske varer i sidste uge ikke trådte i kraft. Her var planen, at tolden på varer for 250 mia. dollar skulle løftes til 30 pct. fra 25 pct.

Til gengæld vil Kina øge sine indkøb af amerikanske landbrugsvarer betydeligt, for mellem 40 og 50 mia. dollar, fortalte USA's præsident Donald Trump, ligesom Kina vil give indrømmelser på området for intellektuel ophavsret, inden for finansielle tjenester og på valutaområdet.

USA tror på løsning på ophavsretsstriden med Kina

Kinas premierminister opfordrer til mere samarbejde med USA 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også