PolicyWatch

Minister frygter unfair handelspraksis oven på WTO-kollaps

WTO's appeldomstol kan ikke længere tages i brug. Det er rigtig skidt for verdenshandlen, lyder det fra udenrigsministeren.

"Det er rigtig skidt for den orden, der skal være i forhold til handlen i verden," siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til Børsen om WTO-kollapset. | Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Onsdag har to af de tre tilbageværende dommere i WTO's appeldomstol ikke længere mandat. USA har vetoret i udnævnelsen af nye dommere, og har nægtet at indstille nogle nye på pladsen. Nu er det derfor slut med at afprøve sager som virksomhed om ulige handelsvilkår på verdensplan.

Når klageorganet bliver sat ud af kraft, er udenrigsministerer Jeppe Kofod (S) bekymret for, at handelsreglerne ikke kan håndhæves, siger han til Børsen:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier