PolicyWatch

Coronakrisen og usikre økonomiske udsigter bekymrer topøkonomer

Flere banker har givet både virksomheder og husholdninger henstand med lån, men der er stadig udvished omkring beløbenes størrelse, siger topøkonom, der mener, det vil komme til at tage lang tid at komme tilbage på vækstsporet.

"Vi véd blandt andet, at banker i en lang række lande har givet både virksomheder og husholdninger henstand med lån. Men vi véd ikke, hvor store beløb der er tale om, eller om der er tale om kunder med midlertidige eller permanente problemer," siger Rajan ifølge Børsen. | Foto: Mik Eskestad/ERH

Flere topøkonomer er "dybt bekymrede" for de fremtidige økonomiske konsekvenser af coronakrisen, skriver Børsen.

Bekymringen kom ifølge mediet til udtryk i en paneldebat på årsmødet i den amerikanske økonomforening, hvor flere topøkonomer var til stede.

Her udtalte blandt andre professor i finansiering ved University of Chicago, Raghuram Rajan, som også har været tidligere cheføkonom i den internationale valutafond, IMF, sig.

"Vi véd blandt andet, at banker i en lang række lande har givet både virksomheder og husholdninger henstand med lån. Men vi véd ikke, hvor store beløb der er tale om, eller om der er tale om kunder med midlertidige eller permanente problemer. Det betyder, mener jeg, at det vil komme til at tage langt længere tid at komme tilbage på vækstsporet," sagde Rajan, skriver Børsen.

Professor ved Columbia University Joseph Stiglitz pegede på, at økonomer ved hjælp af modeller har forsøgt at modellere udbud og efterspørgsel under krisen, men at der er flere uforudsete ting, centraløkonomers prognoser ikke kan tage højde for.

En anden deltager i debatten, Larry Summers, der er økonomiprofessor ved Harvard University, hæftede sig ved de sociale konsekvenser af coronapandemien, som han mener er stærkt problematiske.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier