PolicyWatch

Danske politikere om uroligheder i USA: "Dybt rystende" og "stærkt bekymrende"

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) finder det stærkt bekymrende, at kongresbygningen i USA's hovedstad er stormet. "Kongressens arbejde må respekteres," skriver han på sin Twitter-profil.

"USA har valgt Joe Biden som næste præsident. Det skal respekteres! Den skare af fanatikere, som bryder ind i Kongressen i Washington, må standses og stilles til ansvar," skriver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, på Twitter. | Foto: ALEX EDELMAN/AFP / AFP

(Opdateret kl 22:19 med reaktion fra Jakob Ellemann-Jensen)

Onsdag aften dansk tid er demonstranter, der støtter den siddende amerikanske præsident, Donald Trump, trængt ind i Kongressen i USA.

Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), finder det stærkt bekymrende.

"Stærkt bekymrende, ubehagelige scener fra Washington. Forventer, amerikansk demokrati også denne gang kommer ud på rigtige side."

"Kongressens arbejde må respekteres," skriver Jeppe Kofod på sin Twitter-profil.

Uroen er udbrudt, samtidig med at Kongressen formelt skal godkende resultatet af præsidentvalget.

"Danmark støtter demokratisk transition i USA. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Biden-administrationen," skriver Jeppe Kofod.

Vicepræsident Mike Pence er blevet eskorteret væk fra Senatet, rapporterer journalister på stedet ifølge Reuters. Medlemmer af Kongressen er blevet bedt om at evakuere sig.

Udenrigsministeren er ikke den eneste danske politiker, som onsdag aften tager afstand fra det, som udspiller sig i den amerikanske forbundshovedstad.

Jakob Ellemann-Jensen (V) skriver fra sin Twitter-profil, at billederne fra USA er dybt foruroligende.

"Det er en påmindelse om, at vi aldrig kan tage noget for givet. Heller ikke demokratiet. Ser frem til, at Joe Biden bliver indsat som ny præsident," fortsætter Venstres formand.

De Konservatives formand og tidligere justitsminister, Søren Pape (K), kalder det forfærdelige scener fra USA.

"Jeg håber, ingen er kommet til skade, og demokratiets modstandere vil blive straffet. Dybt, dybt rystende," skriver Søren Pape på Twitter.

Også Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er onsdag aften ved tasterne på Twitter.

"USA har valgt Joe Biden som næste præsident. Det skal respekteres! Den skare af fanatikere, som bryder ind i Kongressen i Washington, må standses og stilles til ansvar," skriver han.

Trump opfordrer på Twitter folk til at opføre sig "fredeligt".

Professor om uroligheder i USA: Historiske scener

Hundredvis af Trump-tilhængere stormer Kongressen i USA 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier