PolicyWatch

Huset godkender Senatets budgetplan – åbner for Bidens stimulus

Der er nu banet vej for, at præsident Joe Bidens stimuluspakke til 1900 mia. dollar kan blive vedtaget af et snævert flertal i Senatet.

Joe Biden, USA's præsident. | Foto: POOL/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Repræsentanternes Hus i den amerikanske kongres har fredag vedtaget den ændrede budgetplan, som et snævert flertal i Senatet tidligere stemte igennem.

Dermed er der banet vej for, at præsident Joe Bidens stimuluspakke til 1900 mia. dollar kan blive vedtaget af et snævert flertal i Senatet. Ellers havde kravet været en stemmeovervægt på 60 mod 40 senatorer.

I Senatet er der stemmelighed mellem de to partier, Demokraterne og Republikanerne, med hver 50 senatorer, og derfor er det vicepræsidenten Kamala Harris, leder af kammeret, der kan agere tiebreaker og give den afgørende stemme.

Demokraten Joe Biden har sagt, at han vil række ud mod Republikanerne og finde kompromisser, men de republikanske senatorer, som har vist interesse for at finde en fælles aftale, ti i alt, har blot ønsket en hjælpepakke på 600 mia. dollar.

Fra Det Hvide Hus har meldingen imidlertid været den, at man hellere vil bruge for mange end for lidt penge.

I 2020 vedtog Kongressen i alt fire hjælpepakker til samlet 4200 mia. dollar. Den sidste blev stemt igennem kort før nytår, og den var på 900 mia. dollar.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier