PolicyWatch

Stormagter giver ekstra milliarder i global vaccinestøtte

G7-landene har forpligtet sig til at afsætte 7,5 milliarder dollar for at bekæmpe coronapandemien globalt.

Den fanske præsident Emmanuel Macron deltog i G7-mødet, der foregik online 19. fabruar 2021. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

Syv af verdens førende industrilande, der er forsamlet i G7, er fredag blevet enige om at afsætte yderligere milliarder til et globalt vaccineprogram.

Det fremgår fredag af en udtalelse fra landenes ledere.

G7, der består af USA, Japan, Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien og Canada, forpligter sig til at bidrage med i alt 7,5 milliarder dollar for at sikre vaccination af borgere i verdens fattigste lande.

Det svarer til godt 45 milliarder kroner.

Det er Verdenssundhedsorganisationen WHO's tiltag ACT-A og Covax, der får en milliardindsprøjtning fra de syv lande.

"Efter nye økonomiske forpligtelser på 4 milliarder dollar til ACT-A og Covax bidrager G7 nu samlet set med 7,5 milliarder dollar," lyder det.

ACT-A beskriver et globalt samarbejde under WHO, hvis formål er at få nedkæmpet coronapandemien. Covax er indsatsen for at få vaccineret borgere også i fattige lande - og ikke kun i den rigeste del af verden.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier