PolicyWatch

USA lover at halvere CO2-udslip før 2030

Den amerikanske præsident Joe Biden har fremsat et løfte om at halvere landets udledning af drivhusgasser frem mod 2030. Det skete ved åbningen af et virtuelt klimatopmøde. (Opdateret)

Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix/AFP / AFP

Artiklen er opdateret

Præsident Joe Biden lover at halvere USA's udslip af drivhusgasser inden 2030. Det siger han ved åbningen af et virtuelt klimatopmøde torsdag eftermiddag dansk tid.

"Ingen nation kan løse denne krise alene, og dette topmøde er skridt frem mod en sikker, rig og holdbar fremtid," skriver Biden i et tweet umiddelbart før det virtuelle topmødes åbning.

Klimatopmødet, som er en forberedelse til den næste FN-klimakonference, understreger, at USA forsøger at genetablere sig som en global leder i kampen mod klimaforandringer.

Det sker efter, at den tidligere præsident Donald Trump trak det store land ud af de fælles internationale bestræbelser på at modvirke klimaforandringer på grund af drivhusgasser.

Målsætningen fra Biden er et ikke-forpligtende løfte. USA's tidligere mål i Parisaftalen har været en nedskæring på mellem 26 og 28 procent inden 2025 sammenholdt med udslipsniveauet i 2005.

Kinas præsident, Xi Jinping, lover i sine indledende bemærkninger ved et virtuelt klimatopmøde, at hans land meget stringent vil kontrollere forbruget af kul i de kommende fem år og nedfase kulforbruget fra 2026 til 2030.

Den kinesiske leder gentager, at det er Kinas mål at være CO2-neutral i 2060.

Premierminister Boris Johnson siger, at Bidens udmelding om en halvering af amerikanernes CO2-udslip er en "gamechanger", som vil have en afgørende betydning for den globale kamp mod klimaforandringer.

- Vi er stolte over, at Storbritannien gør det samme som USA. Vi er Saudi-Arabien, når det gælder vind, siger Johnson.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier