PolicyWatch

Biden undgår nye sanktioner imod Nord Stream 2

Det giver ikke længere mening at modsætte sig den russisk-tyske gasrørledning Nord Stream 2, lyder det fra den amerikanske præsident Joe Biden.

Den amerikanske præsident mener, det er vigtigt at forbedre forholdet til Tyskland. | Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har nægtet at sanktionere det russisk-tyske gasprojekt Nord Stream 2 yderligere trods pres fra både republikanerne og sit eget demokratiske parti.

Det skriver Deutsche Welle.

Præsidenten mener, at det er vigtigt for USA at forbedre forholdet til Tyskland, idet han beskylder sin forgænger Donald Trump for at have forværret relationen imellem landene. Desuden påpeger Joe Biden, at Nord Stream 2 er så godt som færdigbygget, hvorfor det ikke giver mening at pålægge rørledningen nye sanktioner.

"Hvis vi pålægger sanktioner nu, ville det i min optik være kontraproduktivt for relationerne til Europa," siger han ifølge Deutsche Welle, hvortil han også bemærker, at han ellers hele tiden har været modstander af projektet.

Storpolitisk strid

Den seneste melding fra projektselskabet Nord Stream 2 AG til EnergiWatch gik på, at gasrørledningen var 95 pct. færdigbygget ved udgangen af marts.

En række amerikanske politikere har tidligere kritiseret projektet og argumenteret for, at det vil give Rusland for stor forsyningsmæssig magt i Europa. Desuden er det velkendt, at USA selv har store interesser i at eksportere LNG (flydende, nedkølet naturgas) til det europæiske marked og dermed er i direkte konkurrence med Rusland.

I disse dage arbejder Nord Stream 2 AG i dansk hav ud for Bornholm med at lægge nogle af de sidste rør, før forbindelsen kan meldes klar. Amerikanske sanktioner har forsinket rørlægningen i godt halvandet år, men nu tyder udtalelserne fra Joe Biden på, at der kan være en opblødning på vej i den hårde amerikanske linje.

 

USA undtager selskab bag Nord Stream 2 fra sanktioner 

Tyskland sikrer fremdrift for Nord Stream 2 

Nord Stream 2 skruer op for rørlægningen i dansk hav

Forsvaret sender udsagn om Nord Stream 2-angreb i ingenmandsland

Nord Stream 2: Vi blev angrebet af fisketrawler og ubåd i dansk farvand 

Mere fra PolicyWatch

Folkemødet henter ny direktør

Foreningen Folkemødet har ansat en ny direktør, der har en omfattende karriere i internationale hjælpeorganisationer bag sig - senest en direktørpost i Mellemfolkeligt Samvirke.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier