PolicyWatch

Hviderusland bliver smidt ud af europæisk tv-samarbejde

Sammenslutningen af europæiske tv-stationer EBU, der bl.a. står for Eurovision, ekskluderer nu Hvideruslands pendant til DR efter interview med journalist og aktivist.

Den hviderussiske systemkritiker Roman Protasevitj blev anholdt sidste søndag, efter hans rutefly blev tvunget ned på vejen mod Vilnius. | Foto: Andrius Sytas/REUTERS/Ritzau Scanpix

Samarbejdet mellem public service-stationer i Europa, European Broadcasting Union (EBU) bliver fredag et medlem fattigere, når hviderussiske BTRC - der er landets pendant til DR - bliver udelukket fra samarbejdet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra EBU, skriver Politiken.

Eksklusionen er udløst, efter at EBU gennem længere tid har presset på for at få den hviderussiske broadcaster til at leve op til de påkrævede standarder for ytringsfrihed og politisk uafhængighed, bl.a. blev journalister nægtet adgang til landet under demonstrationer i sommer. Men efter visning af et interview, der skulle være kommet i stand under tvang, med oppositionsaktivist og journalist Roman Protasevitj, har EBU fået nok.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert eneste skib skal udarbejde en ny årlig CO2-opgørelse til EU

En gang om året skal hvert enkelt skib, der anløber en europæisk havn, udarbejde en plan over udledningen af drivhusgasser. Hvis skibet f.eks bruger vind, tæller det på positivkontoen. ShippingWatch kan afsløre hovedindholdet af EU's plan for grønne brændstoffer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier