PolicyWatch

USA vil lempe rejserestriktioner for vaccinerede fra EU og Storbritannien

Vaccinerede personer vil kunne rejse til USA fra EU og Storbritannien fra november. En erklæring herom vil komme fra præsident Bidens administration senere mandag, skriver Financial Times og internationale nyhedsbureauer. (Opdateret)

Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Folk, der er vaccineret mod corona, vil igen kunne rejse til USA fra EU-landene og Storbritannien fra november, skriver den britiske avis Financial Times og beskriver det som en diplomatisk sejr for Bruxelles og London.

Den nye rejsepolitik vil blive offentliggjort af Det Hvide Hus senere mandag og markere enden på et 18 måneder langt indrejseforbund iværksat at tidligere præsident Donald Trump og senere opretholdt af Biden-administrationen.

Tre personer med kendskab til den nye politik har fortalt avisen, at erklæringen mandag betyder, at færdigvaccinerede personer kan få indrejse, når forbuddet forsvinder om få uger.

Den nye politik er led i en strømlining af det kludetæppe af forskellige indrejserestriktoner, der har hersket indtil nu. Aktuelt kan kun amerikanske statsborgere, deres nære familiemedlemmer, indehavere af green cards og folk med særlig tilladelse rejse ind i USA, hvis de har opholdt sig i EU eller Storbritannien i de seneste 14 dage.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier