PolicyWatch

Den interne vagthund i USA's centralbank vil undersøge chefers investeringer

I kølvandet af, at to direktører har trukket sig fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, indleder centralbanks interne vagthund nu en undersøgelse af flere af chefgruppens medlemmers investeringer.

Direktøren for distriktet i Dallas, Robert Kaplan (på billedet), er en af de to personer, der for nylig har trukket sig fra Federal Reserve. | Foto: ANN SAPHIR/REUTERS / X04167

Den amerikanske centralbanks interne vagthund, generalinspektøren, har indledt en undersøgelse af en række af chefgruppens medlemmers investeringer.

"Som en del af vores omfattende gennemgang, begyndte vi i sidste uge diskussioner med generalinspektøren for Federal Reserves kontor om at indlede en uafhængig undersøgelse af, om handelsaktiviteter foretaget af visse højtstående direktører var i overensstemmelse med både relevante etiske regler og lovgivningen," hedder det i en meddelelse fra Federal Reserve mandag.

Meldingen kommer i kølvandet af, at to direktører, chefen for afdelingen i Boston, Eric Rosenregn, og direktøren for distriktet i Dallas, Robert Kaplan, begge i september valgte at træde tilbage med henvisning til, at det ellers ville skade Federal Reserves arbejde, selv om de to mener, at deres handler var i overensstemmelse med reglerne.

Sidenhen er næstformand Richard Clarida også kommet i søgelyset, da han flyttede mellem 1 og 5 mio. dollar fra en investeringsfond til en anden den 27. februar sidste år, hvilket var blot dagen før, at centralbankens formand, Jerome Powell, i en meddelelse signalerede en kommende rentenedsættelse.

Mandag kom det også frem, at Elizabeth Warren, den demokratiske senator, i et brev til de amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission (SEC), har opfordret til en undersøgelse af flere centralbankdirektørers handler med værdipapirer for, om reglerne for insiderhandel er blevet overtrådt.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier