PolicyWatch

Boostervaccine beskytter 70-75 pct. mod omikron

Et ekstra stik med coronavaccine var effektiv mod symptomatisk infektion i op mod tre af fire patienter, hvis den er givet mindst to uger forud for smitte med Omikron.

Et boosterstik har tydelig effekt mod omikron-varianten, viser tidlige undersøgelser fra Storbritannien. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

De britiske myndigheder offentliggjorde fredag en analyse af 581 tilfælde af Omikron-smittede. Konklusionen er, at en boostervaccine mod corona har stor effekt. Det skriver Financial Times.

Et ekstra stik med coronavaccine, hvis den er givet to uger forud for smitte med Omikron, var effektiv mod symptomatisk infektion i op mod tre af fire patienter, viser analyse, som UK Health Security Agency, HSA, har udarbejdet.

To doser af Astrazenecas og Prizers vacciner gav "meget lavere niveauer"af beskyttelse, men to uger efter en tredje dosis var beskyttelsen på 70-75 pct.

"Få måneder efter det andet stik er der en større risiko for at få Omikron-varianten sammenlignet med Delta," kommenterer Dr. Mary Ramsey, chefimmunolog hos HSA, ifølge Financial Times, mens hun understreger, at der er tale om tidlige estimater.

HSA vurderer desuden, at Omikron vil blive den dominerende coronavariant i Storbritannien en gang i næste uge, og med den nuværende fordoblingshast på mellem to og tre dage vil mere end 1 mio. briter være smittet med Omikron inden nytår.

Epidemikommissionen løfter corona-risiko nationalt

Medie: Coronapassets gyldighed forkortes til syv måneder

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier