PolicyWatch

Walmart skaber ramaskrig i Kina, efter boykot af Xinjiang

En ny passage i den amerikanske lov forbyder nemlig al handel med området, grundet bekymringer om tvangsarbejde og brud på menneskerettighederne.

Foto: NICHOLAS KAMM / Ritzau Scanpix

Verdens største detailkoncern, Walmart, skaber ramaskrig efter deres håndtering af handel med producenter i Xinjiang - et område i det nordvestlige Kina, der lige nu står over for et importforbud fra USA. Det skriver The Wall Street Journal.

En ny passage i den amerikanske lov forbyder nemlig al handel med Xinjiang, grundet bekymringer om tvangsarbejde og brud på menneskerettighederne, en lovændring som sker i kraft med the Uyghur Forced Labor Prevention Act, som blev underskrevet af Joe Biden i sidste uge.

Lovændringen sker som reaktion på den kinesiske undertrykkelse af det muslimske mindretal uighurene, netop i Xinjiang regionen. Ligeledes beskyldes den kinesiske stat for at være involverede i folkedrabet på selv samme gruppe, skriver avisen.

Walmart har i den forbindelse stoppet handlen med alle Xinjiang producerede varer i sine kinesiske Walmart og Sam's Club butikker. Noget der ifølge avisen har gjort Walmart til et objekt for vrede på sociale medier i Kina, heriblandt kommunistpartiets egne kanaler på diverse sociale medier.

Kina afviser alle beskyldninger om folkedrab og tvangsarbejde. De beskriver deres politik som tiltag for at øge sin nationale sikker og forebygge terror.

USA sortlister selskaber for brud på menneskerettigheder 

Folketinget har varslet en hårdere linje overfor Kina - men bør dansk erhvervsliv frygte konsekvenserne?

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier