PolicyWatch

Formodet pirat varetægtsfængslet i Danmark

En 39-årig formodet pirat er af Københavns Byret blevet varetægtsfængslet i foreløbig 25 dage sigtet for drabsforsøg. Samtidig er tre øvrige tilbageholdne fanger på fregatten Esbern Snare blevet frigivet og er sejlet i land i Nigeria.

Esbern Snare.

En formodet pirat er fredag ved et grundlovsforhør i Københavns Byret blevet varetægtsfængslet i foreløbigt 25 dage.

Den 39-årige nigerianer er sigtet for forsøg på manddrab på danske soldater, men nægter sig skyldig.

Ifølge anklagemyndighedens sigtelse angreb formodede pirater den 24. november danske soldater, som var om bord på en mindre båd, i Guineabugten.

Sammen med tre andre formodede pirater blev han tilbageholdt af danskerne efter ildkampen. Han var i første omgang med de tre andre på den danske fregat "Esbern Snare", men blev senere overført til et hospital i Ghana på grund af sine skader.

Den formodede pirat blev i fredagens retsmøde i København bragt ind i en kørestol, og han ønskede at forklare sig. Han fortalte, at danske soldater fra en helikopter affyrede skud mod de formodede piraters båd uden varsel:

"De begyndte bare at skyde på os," sagde han.

Torsdag blev tre øvrige formodede pirater torsdag løsladt og sendt afsted fra den danske fregat "Esbern Snare" ved Guineabugten i en mindre båd. De havde da i over en måned været tilbageholdt på fregatten.

Det fortæller flotilleadmiral Carsten Fjord-Larsen, der er næstkommanderende i Søværnskommandoen.

"Da det administrative og praktisk var færdig om bord på Esbern Snare, blev de formodede pirater sat i en mindre båd med påhængsmotor. Og så blev det under Esbern Snares observation sikret, at de kom ind til kysten," siger han.

Sammen med den fjerde nu fængslede kammerat var de i første omgang blevet sigtet for forsøg på manddrab for at have skudt mod besætningen.

Torsdag meddelte Justitsministeriet, at tre af dem skulle løslades, fordi det ikke var muligt at lave en aftale om at udlevere og retsforfølge dem i et af de omkringliggende lande.

Derfor blev de sat fri ud for Nigerdeltaet ud for nigeriansk territorialfarvand, hvorfra de kunne sejle ind til den nigerianske kyst.

Imens blev den fjerde, der er såret, bragt til retsforfølgelse i Danmark.

 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier