PolicyWatch

Forbrugerpriserne i USA tager største hop i 40 år

Brændstofpriserne i USA er i juni steget med 60 procent, hvis man sammenligner med samme periode sidste år.

Inflationen i USA fortsætter med at være historisk høj. | Foto: Jens Dresling

Forbrugerpriserne i USA steg i juni med 9,1 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Det er den største årlige inflationsstigning, landet har registreret de seneste 40 år, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Kim Blindbæk, der er seniorøkonom hos Sydbank, er det særligt en stigning i fødevarepriserne og brændstofpriserne, der driver inflationen op.

”Inflationen i USA fortsætter med at være historisk høj,” skriver han i en kommentar.

”Fødevarepriserne stiger med ti procent, og brændstofpriserne stiger med 60 procent i forhold til samme periode året før.”

Priserne i servicebranchen og på industrivarer er også kommet op i pris. Det hænger blandt andet sammen med, at der er udpræget mangel på arbejdskraft i landet, skriver Kim Blindbæk videre.

Der er ingen tvivl om, at den amerikanske centralbank kommer til at hæve renten igen, efter at de nye inflationstal er blevet offentliggjort. Det mener Allan Sørensen, cheføkonom hos Dansk Industri.

”Det er blot er spørgsmål om, hvor hårdt de træder på bremsen,” skriver han.

Centralbanken bruger rentestigninger som et redskab til at dæmpe aktiviteten i økonomien og inflationen. Det sker ved at forhøje prisen på at låne penge.

Inflationen tager det største hop i 39 år

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier