PolicyWatch

Spansk inflation aftog mere end ventet i september

Det er ikke kun faldende energipriser, der får forbrugerpriserne til at falde i Spanien. Også kerneinflationen falder, hvilket var uventet.

Inflationen i Spanien aftog til 9 pct. fra 10,5 pct. måneden før. | Foto: Verónica Lacasa/AP/Ritzau Scanpix/AP

Mens der i Tyskland er lagt op til en gedigen stigning i forbrugerpriserne i september, ser det noget bedre ud i Spanien.

Her aftog inflationen i september til 9,0 pct. fra 10,5 pct. måneden før, viser foreløbige tal. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en inflation på 10,0 pct.

Det skyldes en afmatning i priserne på elektricitet, transport og brændstof. Modsat lande som Tyskland og Danmark får Spanien en stor del af sin energi fra Algeriet og er således ikke i samme grad påvirket af det russiske gasstop.

Kerneinflationen, der trækker fødevarer og energi ud af ligningen, bød også på en kærkommen positiv overraskelse, da den faldt til 6,2 pct. fra 6,4 pct. mod ventet 6,6 pct.

Dagens nøgletal kan give lidt pusterum til Den Europæiske Centralbank, ECB, der siden juli har hævet sin indlånsrente for at gøre kål på den stigende inflation. Senest løftede centralbanken renten med 75 basispoint.

Mens forbrugerpriserne letter i Spanien, er situationen noget mere presset i Tyskland. Her ventes inflationen, der offentliggøres senere i dag, at være steget til over 10 pct., skriver Bloomberg News.

Tidligere torsdag blev der offentliggjort tal for Tysklands folkerigeste delstat, Nordrhein-Westfalen, der viste en stigning i inflationen til 10,1 pct. fra 8,1 pct. i august.

Lagarde: Renten vil blive hævet på de næste mange møder

Lagarde forventer teknisk recession til vinter

Forbrugertilliden dykker til historisk lavpunkt

Mere fra PolicyWatch

Folkemødet henter ny direktør

Foreningen Folkemødet har ansat en ny direktør, der har en omfattende karriere i internationale hjælpeorganisationer bag sig - senest en direktørpost i Mellemfolkeligt Samvirke.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier