PolicyWatch

Frankrig melder alle gaslagre fyldt til randen

Gazprom genoptager gasleverancer til Italien, mens franskmændene melder om fulde gaslagre forud for vinteren.

Foto: DENIS SINYAKOV/REUTERS / X02249

De franske gaslagre er blevet fyldt til randen forud for vinteren. Det oplyser den franske energistyrelse onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En lang række europæiske lande har forsøgt at fylde deres lagre af gas forud for vinteren. Her ønsker de europæiske lande at være så uafhængige af russisk gas som overhovedet muligt.

Ifølge brancheorganisationen Gas Infrastructure Europes opgørelse mandag var EU’s gaslagre næsten 90 procent fulde. Ud over Frankrig har Belgien og Portugal fyldt deres gaslagre. Danmark, Polen og Storbritanniens lagre er over 95 procent fyldte.

Modsat er Ungarn, Bulgarien og Letland de lande, der har de mindst fyldte gaslagre. Alle tre lande havde mandag fyldt under 80 procent af deres gaslagre.

Samtidig med den franske melding om fulde gaslagre meldte det russiske energi- og gasselskab Gazprom, at selskabet vil genoptage sine leverancer til Italien gennem Østrig.

”Gazprom er sammen med sine italienske kunder lykkedes med at finde en løsning på formatet for samarbejde under de regulatoriske ændringer, som Østrig introducerede i september i år,” skriver Gazprom i en meddelelse.

Gazproms leverancer gennem Østrig blev stoppet i weekenden. Det skyldes ifølge Reuters, at operatørerne af gasrørene i Østrig ikke ville medvirke til at lade russisk gas løbe gennem deres rør.

Tidligere har russisk gas ifølge Reuters udgjort omkring 40 procent af Italiens import af gas. Det er dog blevet nedbragt til omkring ti procent. I stedet får Italien nu sin gas fra Algeriet og de nordiske lande.

EU-landes gaslagre har nået 82 procent af kapaciteten

DI: Det går godt med at få fyldt Europas gaslagre

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier