PolicyWatch

Sverige finder rester af sprængstof ved Nord Stream 1 og 2

Der er fundet genstande ved gasledninger med rester af sprængemner, siger svensk undersøger af gasledninger.

Man har fundet rester af sprængemner. | Foto: Forsvaret/EPA / RITZAU SCANPIX

De eksplosioner, som forårsagede skader på gasledningerne Nord Stream 1 og 2, skyldes sabotage. Det fastslår den svenske kammeranklager, Mats Ljungqvist, fredag ifølge SVT.

Han har ledet forundersøgelsen af lækagerne på de to gasforbindelser, der løber fra Rusland til Tyskland via Bornholm.

”Analyserne, som nu er udført, påviser rester af sprængemner på flere af de fremmede genstande, som er fundet,” skriver han i en pressemeddelelse.

Han betegner undersøgelsen som ”meget kompleks og omfattende”. Men konklusionen er klar: Det drejer sig om sabotage.

Kammeranklageren vil ikke fortælle mere om sit arbejde. Men han siger, at den fortsatte forundersøgelse vil vise, om nogen kan gøres ansvarlig for den kriminelle handling.

”Samarbejdet med myndigheder i Sverige og i andre lande fungerer udmærket. For det fortsatte arbejde med forundersøgelsen og for de forskellige samarbejder, som pågår, er det vigtigt, at vi kan arbejde i ro og fred,” siger Ljungqvist.

Danmark og Sverige og selskabet bag det overvejende russisk-ejede Nord Stream har konstateret, at der er fire lækager: To på Nord Stream 1 og to på Nord Stream 2.

Blandt eksperter har der knapt været tvivl om, at det handler om sabotage. Og det sættes i forbindelse med Ruslands angrebskrig i Ukraine.

Undersøgelse af Nord Stream styrker svensk sabotage-mistanke

Mere fra PolicyWatch

Coloplast-formand advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Ejendomsbranche: Ny regering vil blive mødt med tre klare ønsker

I de igangværende regeringsforhandlinger forsøger branchetalerøret Ejendomdanmark især at spille ind på tre områder. Øverst står den udskældte lagerskat. Den vil ”smadre en hel branche”, siger adm. direktør Peter Stenholm, der foreslår en alternativ model. Også mindre byrdefulde generationsskifter kæmper han for.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier