Advokater forsøger igen at stoppe udlevering af Shah til Danmark

Sanjay Shah er tiltalt for at have bedraget den danske statskasse for mere end ni milliarder kroner.
Forretningsmanden Sanjay Shah skal udleveres fra Dubai til Danmark, men hans advokater kæmper imod afgørelsen. | Foto: Christopher Pike/AP/Ritzau Scanpix
Forretningsmanden Sanjay Shah skal udleveres fra Dubai til Danmark, men hans advokater kæmper imod afgørelsen. | Foto: Christopher Pike/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Advokater for forretningsmanden Sanjay Shah kæmper for at få omstødt en afgørelse truffet af den højeste domstol i Dubai om udlevering til Danmark.

Det oplyser en advokat til Børsen tirsdag.

Mandag besluttede domstolen ellers efter et langvarigt forløb at efterkomme Danmarks krav om at få udleveret den britiske forretningsmand.

Men advokat Chris Walters fra firmaet Meaby & Co. Solicitors oplyser til Børsen, at der tages flere skridt for at hindre, at det sker.

Sanjay Shah risikerer at blive idømt en lang fængselsstraf for at have bedraget den danske statskasse for mere end ni milliarder kroner. 

Han nægter sig skyldig.

”Shah har instrueret sine advokater om øjeblikkeligt at sende en anmodning til den øverste chef for domstolen i Dubai om, at der udpeges et uafhængigt panel af dommere til at revidere dommen,” udtaler advokat Chris Walters ifølge Børsen.

Samtidig forsøger advokaterne at sikre, at udleveringen ikke effektueres, før panelet har talt.

Det er godt to år siden, at Retten i Glostrup afsagde kendelse om, at der var grundlag for at varetægtsfængsle Sanjay Shah og hans forretningspartner Anthony Patterson in absentia - altså uden at de er til stede.

Den danske afgørelse kom 31. marts 2021, og i løbet af de to år har spørgsmålet om udlevering af den britiske statsborger optaget embedsmænd, advokater og dommere.

Mandag aften udtrykte justitsminister Peter Hummelgaard (S) glæde over afgørelsen, fordi den har stor principiel betydning for Danmark.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også