PolicyWatch

Energilobbyisten i Bruxelles: Politik i EU er ligesom Tour de France

Jørgen Skovmose Madsen, EU-chef i Dansk Energi, har fokus på tre store energisager i Bruxelles lige nu. Han fortæller her om Bruxelles som et Tour de France, og hvordan Dansk Energi tilbage i februar var ved at tabe en vigtig sejr på gulvet tæt på målstregen.

Jørgen Skovmose Madsen, EU-chef for Dansk Energi, ser lovgivningsprocessen som et Tour de France. | Foto: PR

Når danske energivirksomheders interesser skal varetages i Bruxelles, er Jørgen Skovmose Madsen ikke let at komme udenom. Han er EU-chef i Dansk Energi, og han ser lovgivningsprocessen i Bruxelles som et cykelløb, der køres i Belgiens nabo mod syd.

"Den politiske proces i EU er lidt som Tour de France. Du kan ikke vinde løbet på en enkelt etape, men du kan godt tabe det. Derfor er det vigtigt at være med gennem hele processen, lige fra de politiske visioner skabes til de sidste nørklede forhandlinger i trilogprocessen. Der er ingen tvivl om, at man skal så tidligt ind i processen som muligt. Det står vist på første side af de fleste lobbyhåndbøger," skriver Jørgen Skovmose Madsen i en mail til PolicyWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier