PolicyWatch

De Konservatives pressechef siger op og sejler over til maritimt job

De Konservatives pressechef på Christiansborg skifter job og bliver ny presseansvarlig i maritim brancheorganisation. Opdateret.

Morten Scheelsbeck (til højre) står her og snakker med Lars Barfoed og Brian Mikkelse, efter at Lars Barfoed stoppede som De Konservatives formand i 2014.

Opdateret kl. 11.32 med oplysninger om ny pressechef for De Konservative.

Efter to år som pressechef for De Konservatives tropper på Christiansborg har Morten Scheelsbeck valgt at sige stop for i stedet at blive presseansvarlig for brancheorganisationen Danske Havne.

Det skriver Morten Scheelsbeck på Facebook.

"Jeg har taget en frisk beslutning og begynder allerede i morgen i en ny stilling hos Danske Havne i Bredgade, hvor jeg får ansvaret for organisationens presse og kommunikation," skrev Morten Scheelsbeck onsdag, hvormed han altså har første dag i havnenes tjeneste i dag torsdag.

35-årige Morten Scheelsbeck er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus i 2011. Han har desuden siddet i byrådet i Solrød Kommune for De Konservative fra 2014 til 2017. Siden 2013 har Morten Scheelsbeck arbejdet i De Konservatives presseafdeling, hvor de sidste to år har været som pressechef.

Søsteren i Folketinget

Morten Scheelsbecks søster Merete Scheelsbech sidder i øvrigt i dag i Folketinget som suppleant for Rasmus Jarlov, der tog orlov fra Folketinget, da han blev erhvervsminister.

"Jeg har nydt hvert sekund af mine fem et halvt år på Borgen - ikke mindst de seneste to som pressechef for Det Konservative Folkeparti - men man skal sommetider prøve noget nyt, når muligheden byder sig, og partiet er nok også bedre stillet med en pressechef, der ikke har tre små børn, når det næste halve år byder på hele to hæsblæsende valgkampe," skriver Morten Scheelsbeck med henvisning til det kommende folketingsvalg og valg til Europaparlamentet.

Brancheorganisationen Danske Havne arbejder for de danske erhvervshavnes interesser. Ifølge organisationens hjemmeside går 80 pct. af den danske udenrigshandel igennem i danske havne.

Danske Havne har 64 erhvervshavne som medlemsvirksomheder.

"Jeg glæder mig meget til arbejdet med den nye direktør, mine nye kolleger - og ikke mindst at kaste mig over et nyt og spændende område, hvor jeg kan dykke lidt mere ned i specifikke sager og udfordringer, end jeg har været vant til på Christiansborg," skriver Morten Scheelsbeck.

Filip Lauritzen, der siden maj har været konstitueret pressechef for De Konservative, bliver med Scheelsbecks afgang ny pressechef for partiet.

Det oplyser generalsekretær for Det Konservative Folkeparti, Søren Vandsø, i en mail til Altinget:

"Vi har valgt at fortsætte med Filip Lauritzen som partiets pressechef, da han det sidste halve år har vist os, at han fuldt ud kan varetage den opgave," skriver Søren Vandsø til mediet.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier