PolicyWatch

Minister sætter CBS-leder i spidsen for at analysere den offentlige sektor

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) har fundet en ny direktør til Vive – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) har fundet en ny direktør til forskningscenteret Vive. | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Siden august sidste år har der været en direktørstol ledig i forskningsenheden Vive, som hører til under Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Men nu har økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille fundet den nye chef til stedet. Det bliver 55-årige Lotte Jensen, som kommer fra en stilling som leder på institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School (CBS), der overtager direktørtjansen i Vive.

"Jeg glæder mig til at sætte mig i spidsen for Vive’s dygtige fagfolk i København og Aarhus, som jeg har fulgt i en årrække som bestyrelsesmedlem. Relevant analyse og forskning af høj kvalitet er en helt grundlæggende forudsætning for både den demokratiske debat og en fornuftig prioritering og styring af den offentlige sektors velfærdsområder til gavn for både borgere og motiverede medarbejdere og ledere," udtaler Lotte Jensen i en pressemeddelelse.

Lotte Jensen sidder allerede i dag i bestyrelsen i Vive, og hun overtager direktørtjansen fra Mickael Bech, som i august blev professor i sundhedsledelse på Aarhus Universitet.

En erfaren leder

Simon Emil Ammitzbøll-Bille glæder sig over, at Lotte Jensen vil tage jobbet som Vive-direktør.

"Jeg er tryg ved at overlade styringen af Vive til Lotte Jensen. Hun er en erfaren leder, der selv har forsket i offentlig ledelse og styring. Samtidig kender hun Vive godt fra sit arbejde i bestyrelsen og vil kunne værne om den faglige kvalitet," udtaler Simon Emil Ammitzbøll-Bille i en pressemeddelse, hvor han også understreger, hvorfor Vive i hans øjne er et vigtigt forskningscenter:

"Borgerne skal have noget for deres skattekroner. En effektiv offentlig sektor og kernevelfærd, der fungerer. Her spiller Vive en vigtig rolle. Vive skal levere viden på et højt fagligt niveau, der kan anvendes i praksis. Hvad enten det er til at justere lovgivningen fra folketingssalen eller til at skære unødigt bøvl fra i kommunerne."

Til Vives bestyrelsesmøder har Lotte Jensen som bestyrelsesmedlem arbejdet sammen med Vives formand, Nina Smith, der er professor ved Aarhus Universitet og blandt meget andet forhenværende økonomisk vismand.

"Jeg har stor respekt for Lotte Jensen som både forsker og leder. Vi kender allerede hinanden fra arbejdet i VIVE’s bestyrelse, og jeg har fuld tillid til, at hun kan løfte opgaven. Jeg glæder mig til samarbejdet," udtaler Nina Smith.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier