PolicyWatch

Datatilsynet har fundet ny chef for tilsyn efter profils afgang

Datatilsynets nye tilsynschef kommer fra en stilling i Københavns Kommune og har en fortid hos Telia.

Foto: PR/Datatilsynet

Det bliver Frederik Viksøe Siegumfeldt, der fra 1. maj overtager stillingen som tilsynschef i Datatilsynet.

Det oplyser styrelsen på sin hjemmeside.

"Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet med Frederik. Han har en solid viden om databeskyttelse - og det gælder både de juridiske rammer og de praktiske udfordringer," udtaler Datatilsynets direktør Cristina Angela Gulisano på hjemmesiden.

Frederik Viksøe Siegumfeldt kommer fra en stilling som kontorchef i Koncern IT under Københavns Kommune, hvor han nåede at være ansat i knap halvandet år. Før det var han blandt andet i en årrække ansat som juridisk rådgiver i Telia.

Jurauddannede Frederik Viksøe Siegumfeldt afløser Jesper Husmer Vang på posten, som er skiftet til advokatfirmaet Plesner.

Som kontorchef og leder af tilsynsenheden hos Datatilsynet har Jesper Husmer Vang blandt andet tegnet myndigheden udadtil i forbindelse med håndhævelsen af EU's persondataforordning GDPR.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier