PolicyWatch

Karen Hækkerup skal kæmpe for børns rettigheder hos FN

Intet giver mere mening end at kæmpe for børns vilkår og rettigheder, siger ny generalsekretær i Unicef.

Karen Hækkerup. | Foto: /ritzau/Mik Eskestad

Bestyrelsen i den danske afdeling af FN's børneorganisation, Unicef, har fredag udnævnt tidligere S-minister Karen Hækkerup til ny generalsekretær. 

Det skriver Unicef Danmark i en pressemeddelelse. 

Hækkerup har en fortid i Folketinget, hvor hun som socialdemokrat blandt andet har været justitsminister og social- og indenrigsminister.

I september sidste år stoppede hun efter fire år på posten som administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer.

"Intet i verden giver for mig mere mening end at kæmpe for børns vilkår og rettigheder. Jeg glæder mig over nu at kunne fortsætte den kamp i en stærk og professionel organisation," siger hun i pressemeddelelsen.

"Unicefs fornemste opgave er at hjælpe børn, ikke bare til at overleve, men til at kunne opfylde deres fulde potentiale i en verden, hvor konflikter og klima truer alt for mange børns fremtid," siger hun.

Behovene hos verdens udsatte børn er enorme, påpeger bestyrelsesformand Alfred Josefsen i pressemeddelelsen. 

Ifølge ham vil de erfaringer, som den nye generalsekretær bringer med sig ind i jobbet, være de helt rigtige de kommende år.

"Unicef Danmark skal fortsat sikre indtægter og støtte til de mest udsatte børn i verden." 

"Karen Hækkerups erfaring fra Landbrug & Fødevarer og fra arbejdet på satspuljeområdet og i Den Sociale Investeringsfond har givet hende et godt blik for den mest effektive og direkte vej til målet," siger han.

Unicef Danmark har netop åbnet et kontor i Grønland. Her påpeger Josefsen, at Hækkerup kan bidrage med sin ministererfaring.

Karen Hækkerup afløser Steen M. Andersen, som i marts meddelte, at han ville stoppe i 2019.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier