PolicyWatch

Bertel Haarder er ny formand for Folketingets kulturudvalg

Tidligere kulturminister stiller sig i spidsen for Folketingsudvalg med 29 medlemmer, der bl.a. arbejder med medieområdet.

Bertel Haarder (V) bliver formand for Folketingets kulturudvalg. | Foto: Finn Frandsen

Folketingets Kulturudvalg, der bl.a. beskæftiger sig med mediepolitikken, får tidligere mangeårig minister Bertel Haarder (V) i spidsen som formand. Det skriver Altinget.

Bertel Haarder har bestredet en række ministerposter. Senest var han kulturminister i Venstre-regeringen fra juni 2015 indtil november 2016, hvor Konservative og Liberal Alliance blev en del af regeringen, og hvor Mette Bock (LA) overtog posten som kulturminister. Bertel Haarder blev første gang valgt ind i Folketinget i 1975 og har været medlem siden med undtagelse af perioden 1999-2005.

Næstformand for udvalget bliver Henrik Møller (S). Han er nyt medlem af Folketinget efter valget i juni og er 1. viceborgmester i Helsingør Kommune.

Folketingets Kulturudvalg har i alt 29 medlemmer.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie MediaWatch.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier