PolicyWatch

Smitsom britisk virusvariant fundet hos i alt 134 danskere

134 personer er registreret smittet med smitsom britisk virusvariant. Men tallet ventes otte gange højere.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Den nye og mere smitsomme virusvariant B117, der stammer fra England, er nu registreret hos i alt 134 personer i Danmark.

Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i en skriftlig kommentar.

2. januar viste tal fra Statens Serum Institut, at 86 personer har været smittet med den nye mutation. Nu er tallet oppe på 134.

Men det reelle antal smittede forventes at være cirka otte gange højere, lyder det.

"Den nye virusvariant cluster B117 er sået i vores samfund, og den vokser hurtigt. De nyeste tal viser, at 134 er konstateret smittet med cluster B117 i Danmark, men det reelle antal smittede forventes at være cirka otte gange højere," siger ministeren.

"Cluster B117 gemmer sig under de daglige smittetal, og vi forventer, at den vil blive dominerende i midten af februar. Det betyder, at vi vil få en epidemi med en mere smitsom virus. Cluster B117 har med de seneste udregninger for Danmark vist sig at være 70 procent mere smitsom, end de virusvarianter vi kender."

Sundhedsministeren opfordrer danskerne til at være ekstra opmærksomme på at overholde anbefalinger og restriktioner i den kommende tid på grund af virusvarianten.

"Det er et kapløb mellem den nye mutation og vaccinerne, som vi står midt i. Det kapløb skal vi vinde."

"Det kræver noget af os alle sammen. Derfor er det så vigtigt, at vi slækker på restriktionerne, når smittekurverne begynder at falde, for de vil stige igen, når cluster B117 bliver den dominerende virusvariant," siger han.

Virusvarianten er i England blevet vurderet til at være 50 til 74 procent mere smitsom end de allerede kendte virusvarianter.

Derfor har man i England indført flere restriktioner for at inddæmme smitte.

Flere lande har også lukket for indrejsende fra Storbritannien - herunder Danmark.

Virusvarianten er blevet påvist i en lang række lande. Det gælder eksempelvis Sverige, Norge, Tyskland og Frankrig.

 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier