PolicyWatch

International forsker vender hjem til Danmark

Professor fra Oxford University vender hjem til Danmark og skal være professor på It-universitetet med en bevilling på 30 millioner.

Foto: IT-Universitetet/PR

Den internationale topforsker og professor ved Oxford University Bent Flyvbjerg er blevet hentet hjem til Danmark af It-universitetet.

Det skriver It-universitetet i en pressemeddelelse.

Bent Flyvbjerg skal være Villum Kann Rasmussen-professor, efter Villum Fonden har givet en bevilling på 30 mio. kr.

"Et Villum Kann Rasmussen-professorat er det ypperste i min verden. Det er derfor med stor ydmyghed og ære, jeg takker VILLUM FONDEN og IT-Universitetet for denne enestående mulighed for at videreføre min forskning i Danmark", udtaler professor Bent Flyvbjerg i meddelelsen.

Flyvbjerg er en af verdens mest citerede forksere inden for projektplanlægning og ledelse, herunder også forskning i it-projekter. Ved at sammenligne planer med faktiske resultater, har han dokumenteret, hvordan megaprojekter sjælendt er færdige til tiden eller holder budgettet.

"The Iron Law of Megaprojects’: ”Over time, over budget, under benefit, over and over again", kalder han det.

Bent Flyvbjerg har sammen med sit team på Oxford University udviklet den største forskningsbaserede database i verden om it-projekters præstation.

Med bevillingen fra Villum Fonden og rekruteringen af Bent Flyvbjerg er ambitionen at gøre København til et internationalt førende centrum for forskning i IT Program Management, fortæller Martin Tvede Zachariasen, rektor ved It-universitetet.

"Bent Flyvbjergs Villum Kann Rasmussen-professorat ved ITU er helt i tråd med ITU’s vision og mission om at skabe værdi for samfundet gennem internationalt banebrydende forskning og undervisning. Flyvbjergs forskning i IT-projekter er et fremragende eksempel på interdisciplinær forskning, der både giver fundamental indsigt og har stor samfundsmæssig betydning," siger Martin Tvede Zachariasen.

Københavns Universitet ansætter for første gang en innovationschef 

Uddannelsesdirektør frustreret over at afvise ansøgere til it-uddannelser 

Mere fra PolicyWatch

Antallet af klager over udbud når sit højeste i fem år

Klagenævnet for Udbud, der behandler klager over udbud hos offentlige institutioner, modtog sidste år 117 nye klagesager. Det er det højeste antal nye sager i fem år. Flere afgørelser end normalt blev indbragt for domstolene, viser nævnets årsopgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier