PolicyWatch

Interessen for boligkøb daler: Muligheden for indgreb bærer en del af skylden

Ejendomsmæglerkæden Home kan konstatere, at særligt potentielle boligkøbere i København er kommet i tvivl.

Foto: Jens Dresling

De mange diskussioner om, hvorvidt der bør gribes ind overfor farten på boligmarkedet, kan nu mærkes blandt landets ejendomsmæglere.

Ifølge ejendomsæglerkæden Home, så er interessen for boligkøb fortsat høj, men de potentielle købere er blevet mere usikre.

Ifølge Homes undersøgelse svarer knap hver tredje køber, at de overvejer at udskyde eller har sat købet på pause.

Særligt i hovedstadsområdet har diskussionen givet køberne kolde fødder. Hele 42 pct. af køberne her svarer, at de har sat eller overvejer at sætte deres boligkøb på pause. I andre regioner er mellem 14 og 30 pct. af køberne kommet i tvivl.

"Det er tydeligt, at der er kommet mere usikkerhed ind med den aktuelle diskussion om indgreb, og det kan nok forklare en del af den tilbagegang, der er set med færre fremvisninger og færre handler de seneste tre måneder – ud over at genåbningen og et meget stort boligsalg i mange måneder også er med til at normalisere boligmarkedet efter en hæsblæsende coronatid," udtaler senior kommunikationskonsulent i Home Michael Dalsager i en pressemeddelelse.

Risikorådet var splittet om afdragsfrihed for boligejere med dyrere banklån 

Nationalbanken: Forslag til boligindgreb vil dæmpe prisvæksten med seks procent 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier