Bred opbakning blandt danskerne til coronapas på job

Ifølge nye tal er langt størstedelen af danskerne for krav om coronapas på arbejde. Vaccinemodstandere kan dog blive mere radikaliserede, mener professor.
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Fredag aftalte fungerende beskæftigelsesminister Mathias Tesfaye (S) med arbejdsgiverne (DA) og fagbevægelsen (FH), at virksomheder fremover kan kræve coronapas af de ansatte.

Og ifølge Politiken er der stor opbakning til det krav blandt den danske befolkning.

En ny undersøgelse fra Epinion og Hope under Aarhus Universitet fra denne uge viser, at 84 pct. af danskerne mener, arbejdspladser og uddannelsessteder bør kræve at se coronapas, som netop kan fortælle, om man er vaccineret, testet negativ eller har været smittet inden for de sidste seks måneder.

"Vi ser en bred opbakning til kravet om coronapas. Hvis du er vaccineret, er det en forholdsvis mild restriktion, der ikke rammer dig selv særlig meget. Samtidig taler restriktionen til følelserne og frygten. Vi ved, at når du er bange for smitte, så motiverer det til fordømmelse af de uvaccinerede, som flertallet i forvejen ikke bekymrer sig ret meget om," siger professor Michael Bang Petersen fra Hope til Politiken.

Det er kun en minoritet på omkring ti pct. af befolkningen, der er imod vaccinerne, men ifølge Michael Bang Petersen kan det øgede pres på denne gruppe føre til, at de bliver mere radikale.

Virksomheder kan kræve coronapas af medarbejdere  

Testkapaciteten opjusteres til 370.000 test om dagen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også