PolicyWatch

Lavtlønnede har beskeden gevinst ved at blive længere på arbejdsmarkedet

Hvis lønnen er i den lavere ende, er der tæt på ingen gevinst ved at udskyde pensionen og blive på arbejdsmarkedet længere.

Selvom livsindkomsten stiger, forekommer der modregninger, der sænker bonussen i pensionisttilværelsen, lyder det fra Jørgen Søndergaard, professor emeritus. | Foto: PR

Gevinsten ved at blive længere på arbejdsmarkedet er ganske beskeden for den del af danskerne, der tjener 350.000 kr. før skat årligt, skriver erhvervsmediet Finans på baggrund af beregninger i ATP's nyhedsbrev Faktum.

Selvom livsindkomsten stiger, forekommer der modregninger, der sænker bonussen i pensionisttilværelsen, lyder det fra Jørgen Søndergaard, forsker emeritus ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velværd, Vive, hvor han også har været adm. direktør.

"Men mange vil blive modregnet i den ekstra pensionsopsparing, de når at foretage, så de modtager en mindre social pension. Dermed kommer de til at betale en høj marginalskat på helt op til 70 pct. af de penge, de tjener ved at blive seks år længere på arbejdsmarkedet end naboen," siger han til mediet og mener, at det er op til Folketinget at sikre korrekte incitamenter.

Seniorpræmien giver gevinst både før og efter pensionsalderen

2020 gav største tilgang af førtidspensionister i over ti år 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier