PolicyWatch

Ældre personbiler på diesel smides ud af københavnske miljøzoner

Dieselpersonbiler uden partikelfilter skal ud af i miljøzonerne i København. Det har kommunens teknik- og miljøudvalg besluttet. Reglen indføres med virkning tidligst fra efteråret 2023.

Københavns Kommune er klar med nyt initiativ for en grønnere hovedstad. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Ældre dieselpersonbiler uden partikelfilter kommer i fremtiden ikke til at have adgang til miljøzonerne i København.

Det skriver Berlingske med henvisning til en godkendelse i teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune og Magistraten i Frederiksberg Kommune mandag.

”Vi ønsker at gøre København til en grønnere by og nedbringe udledningen af CO2 og NOx. Og her er det en del af værktøjskassen at forhindre ældre dieselbiler uden partikelfilter i at køre ind,” siger Mette Reissmann (S), medlem af miljø- og teknikudvalget, til Berlingske.

De nye regler kommer ifølge FDM til at ramme dieselpersonbiler med den såkaldte Euronorm 4, hvilket typisk dækker over biler fra 2009 eller ældre - det nødvendige partikelfilter har været et lovkrav for alle dieselbiler indregistreret siden 2011.

Siden 2020 har ældre dieselvarebiler uden filteret været forment adgang fra zonerne i København, og nu sker det samme altså med personbilerne - dog tidligst fra efteråret 2023, skriver Berlingske.

Salget af elbiler overhaler salget af hybridbiler efter nye afgifter

Stribe af danske transportselskaber kritiserer særligt krav i EU-vejpakke

Bilfabrikanter vil have EU-forbud mod benzin- og dieselbiler

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier