PolicyWatch

Forbrugertillid er "ekstremt lav" - dyre fødevarer bærer ansvaret

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at forbrugertilliden er meget lav. Dog ser danskerne lysere på fremtiden for dansk økonomi, men de stadig høje fødevarepriser giver stadig mange bekymringer for den menige husstand.

Arkivfoto. | Foto: Annika Byrde

Nye tal fra Danmarks Statistik viser bekymrende tendenser for danskernes syn på fremtiden.

I august landede forbrugertilliden på minus 25,1. Det er trods alt højere end i juli, hvor forbrugertilliden nåede ned på 25,6, Men det er stadig laveste niveau, der er registreret herhjemme.

”Det er meget ekstremt, det der foregår med forbrugertilliden for tiden, og det vidner om, at navnlig de stigende priser er noget, der virkeligt giver bekymringer blandt danskerne. De stigende priser rammer bredt og rammer mange familier hårdt – ikke mindst via stigende energi og fødevarepriser, der er svære at slippe udenom at skulle betale,” skriver Louise Aggerstrøm, der er chefanalytiker i Danske Bank.

Hun skriver videre, at danskernes bekymringer endnu ikke har fået dem til at bruge færre penge. Det kan dog godt ændre sig indenfor en nær fremtiden, da ”stigende renter og høj inflation ventes at lægge en dæmper på forbrugslysten både herhjemme og i udlandet.”

Søren Kristensen, cheføkonom hos Sydbank, skriver til Marketwire, at forbrugerne har store opsparinger, og beskæftigelsen ser ud til at forblive relativt høj.

Men han mener også, at resultatet bør give anledning til relativt dybe panderynker.

”Det indikerer altså en kraftig opbremsning i privatforbruget. Det er bekymrende, for forbrugerne udgør lidt under halvdelen af dansk økonomi,” skriver Søren Kristensen.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier