Erhvervslivet vil have ændret erhvervsuddannelser

Det kræver penge, oplysning og mere samarbejde med erhvervslivet, hvis unge skal vælge erhvervsuddannelser.
Der skal sættes meget hårdere ind for at sikre flere unge på erhvervsuddannelserne, lyder det fra flere organisationer. | Foto: Katrine Hørup Noer
Der skal sættes meget hårdere ind for at sikre flere unge på erhvervsuddannelserne, lyder det fra flere organisationer. | Foto: Katrine Hørup Noer
AF RITZAU

Det kræver en reformering af erhvervsuddannelserne og bedre oplysning, hvis flere unge skal vælge den vej efter 9.- og 10. klasse.

Det mener en række organisationer. Heriblandt Dansk Industri (DI).

Ifølge Signe Tychsen Philip, som er underdirektør i DI, vælger de unge erhvervsuddannelserne fra uden at være oplyst om fremtidsmulighederne efter endt uddannelse.

”Vi må konstatere, at der fortsat er et meget stort efterslæb både blandt unge, blandt deres forældre og blandt voksne i forhold til, hvad en erhvervsuddannelse er, og hvad for et arbejdsliv, det giver,” siger hun.

”Der er rigtig meget at rette op på, så flere ser de muligheder, som vores erhvervsuddannelser giver.” 

Antallet af unge som i år har søgt ind på en erhvervsuddannelse er faldet til 19,4 procent. Det viser opgørelsestal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Sidste år søgte 20 procent af de afgående 9.- eller 10. klasses elever ind.

Og det lave antal ansøgere er bekymrende mener DI.

Hvis det skal ændres, mener DI, at det kræver blandt andet mere casebaseret undervisning, virksomhedsbesøg og et større samarbejde med det private erhvervsliv. 

”Det giver muligheden for at se, hvilke veje man kan gå efterfølgende. Både efter grundskolen og efter gymnasiet. Altså at give børn og unge nogle bedre redskaber til at vælge med,” siger Signe Tychsen Philip.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også