Regionerne brugte knap fem milliarder mere på sundhed i 2022

Sammenholdt med 124,9 milliarder kroner 2021 brugte de danske regioner i 2022 129,8 milliarder kroner i 2022.
Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

De danske regioner har brugt 129,8 milliarder kroner på sundhed i 2022, og overholdt dermed budgetterne på sundhedsområdet.

Det viser tal fra Danmarks Statistik ifølge Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

”Jeg vil gerne rose regionerne for, at de har holdt deres udgifter inden for budgetterne, når der tages højde for, at covid-19 fortsat har sat sit præg på dele af 2022,” lyder det fra Sophie Løhde (V), som er indenrigs- og sundhedsminister, i en pressemeddelelse.

På Danske Regioners hjemmeside fremgår det, at udgifterne dækker over hospitalsdrift, løn til medarbejdere, psykiatri, medicin og nye behandlinger til patienterne.

Af pressemeddelelsen fra ministeriet fremgår det, at 7,5 milliarder kroner af udgifterne er de realiserede bruttoanlægsudgifter.

Det skyldes netop regionernes merudgift til håndtering af corona. Og det holder sig inden for aftalen.

Staten kompenserer

Ifølge Danske Regioner er de 129,8 milliarder kroner knap 2,5 mia. kr. mere end det budgetterede. Fordi det er aftalt, at staten kompenserer regionerne for den merudgift, overholder regionerne budgettet.

Ifølge Danske Regioner brugte regionerne sidste år 550 millioner kroner mere på medicin end i 2021. 9,9 milliarder kroner blev brugt på sygehusmedicin og 6,5 milliarder kroner på tilskudsmedicin.

2,8 milliarder er i 2022 blevet brugt på regionale udviklingsopgaver.

Sidste år viste tallene for 2021, at regionerne brugte 124,9 milliarder kroner på området Det oplyste Indenrigs- og Sundhedsministeriet på sin hjemmeside sidste år. Dermed har regionerne brugt knap 5 milliarder mere i 2022.

I 2021 brugte regionerne 2,6 milliarder kroner på regionale udviklingsopgaver og 7,9 milliarder kroner på realiserede bruttoanlægsudgifter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også