PolicyWatch

Byggefirma giver 10 pct. mere i løn for at holde på folk

I byggebranchen er lønstigningerne på det højeste siden 2009.

Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Nogle byggeselskaber er nødt til at hæve de ansattes løn med 10 pct. for at holde på dem. I byggeriet er lønstigningerne på det højeste siden 2009.

Det skriver Børsen.

"Det går for hurtigt. Der er fuld knald på maskineriet alle vegne i byggeriet, og i dag går det så hurtigt, at virksomhederne ligger og sjakrer mellem hinanden for at stjæle ansatte. Det er med til at presse lønningerne op," lyder den kontante melding fra Bjarne Johansson, der ejer BJ Entreprise i Roskilde, til Børsen.

Dansk Arbejdsgiverforening er netop kommet med en ny lønstatistik, der viser, at lønomkostningerne i dansk erhvervsliv i andet kvartal af 2018 er steget 2,6 pct.

Bygge- og anlægsbranchen er den branche, der har oplevet det største lønhop. Her er lønnen i andet kvartal af 2018 steget 3,3 pct. At lønningerne stiger mest i byggeriet er ikke underligt, for det er her, der er størst mangel på arbejdskraft.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier