PolicyWatch

Netcompany-topchef: Videreuddannelse skaber "overraskende hurtigt" nye it-medarbejdere

Danmark mangler kompetente it-kræfter, men med en systematisk indsats kan man videreuddanne ansatte uden klassisk it-baggrund til at blive værdifulde projektmedarbejdere, fortæller Netcompanys direktør André Rogaczewski.

Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn, André Rogaczewski fra Netcompany og TDC's Pernille Erenbjerg er medunderskrivere på det digitale dogme. | Foto: PR

Allerede i dag er manglen på it-medarbejdere udtalt herhjemme, og det bliver kun værre fremover. I 2030 vil der mangle 19.000 it-specialister, viser en fremskrivning fra regeringen. Danske virksomheder kan dog selv spille en aktiv rolle i at afhjælpe problemet, fastslår Netcompany-direktør André Rogaczewski.

Det skriver Berlingske.

Sammen med TDC, Danske Bank og Københavns Lufthavn grundlagde Netcompany i foråret et initiativ kaldet Digital Dogme, hvor selskaberne forpligtiger sig til at uddanne 500 it-medarbejdere om året ved hjælp af efter- og videreuddannelser.

I dag er 25 virksomheder tilknyttet Digital Dogme, og for Netcompanys vedkommende har man forpligtiget sig til at videreuddanne 70 medarbejdere om året, men det giver god mening for it-selskabet, lyder det fra direktøren.

"Det virker. Det ved vi. Med den rigtige hjælp og de rigtige kolleger omkring én, så kan man faktisk overraskende hurtigt blive f.eks. en produktiv IT-projektmedarbejder. Men det kræver, at virksomheden har systematiseret det og har et akademi. Det har vi, og det har vi investeret meget i," siger André Rogaczewski til Berlingske.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier